Tuesday, 9 August 2011

dimemorikan kembali dimemorikan~

hari ni last aku kat ipoh..
kejap lagi dah nak gerak gi kl..
kalau ikutkan malas pun,..tapi dah diamanahkan untuk
berkhidmat disana..dengan tak ikhlas kena la terima..
tapi kenapa kl?huhu....
ingatkan lepas ni dah bleh tinggalkan kl.rupanya melekat terus..
"kl,..kuala lumpur(sini jelatek la woi!)..disini lah tercatatnye sejarah hitam dalam hidupku"
bak kata intro dalam iklan gangster

nanti kalau aku takde sapa plak nak jaga binatang peliharaan aku ni?makan kuat beliau ni...tengok perut pun tau..


ni puzzle feveret aku ni..sepenjagaan aku pun dah ilang dua keping tang muka.ni kalau aku tinggal,mau balik2 nanti nampak kaki je yang ada..kang kalau aku bawak gak,xpasal kena bukak balik.seminggu woo aku ambek masa nak siapkan natang ni..


set badminton aku,...konpom labah2 buat sarang kat raket aku tu..
ni kang silap2,mak aku buat pukul lalat je raket tu...
ni raket champion tarak jual woo..raket first aku.5kali tukar tali,6kali tukar grip,
tali aku tarik sampai 30ibs..macam terlebih maksimum ngan raket tu.tp elok je 
takde patah..kalau aku bwk gak beg raket tu naek train sat lagi,ade rupa hafiz hashim ke org tgk aku nnt?


tempat aku melepak membuang masa a.k.a bengkel air cond kete..juga tempat berbuka puasa,juga kadang2 dijadikan port tempat org2 yg ponteng puasa...yang gambar ni waktu die dekat nak berbuka yek..harap maklum.pasni mana plak aku nak lepak..mungkin tanda2 suruh melepak di masjid plak kot..


poster mamat hensem kat dinding bilik aku,..
'oi mamat hensem,pasni ko jaga bilik jangan bagi kemas'..
pasal bila aku ade,bilik ni memang jadi semak pun..keh3
kalau aku suh awek keje housekeeping kat hotel tu kemas bilik aku,
die pun berenti keje kot..keh3..


hidup memang selalu kena pengorbanan...nak tak nak kena hadapi gak la.sebab yang akan datang tu lagi menarik dari yang lepas(tu bagi aku la.. )..maka,berhijrah la seorang anak jati ipoh ke ibu kota malaysia tercinta,Kuala Lumpur..lepas ni baru terasa makna lagu2 raya berkumandang nanti......huhu
konpom xdapat cuti raye ni,..



7 comments:

Saya said...

alolo kesian tak dpt beraya kt kg ekk.meh2 raya ngan aku nanti ekk ekeke.

atok minatang peliharaan tu bawk la skali tak yah malu2 walaupunnn haha..aku ada gak sekor sejibik gitu..dlm dia cam pelik geram nak gigit2 je ekeke.tp dah bg anak sedara aku keh3

erk puzzle tu simpan dlm almari.kasi kunci tak ilang kot.

raket tu bwk je kot2 aku nak ajak lawan nanti wakakak.

yg port tu erkk oooo selalu ekk ponteng2 pose alalalala

last gambo pakwe ensem tu biar jelah situ. kesian nanti mak ko rindu boleh usha gambo tu ekeke

ok sekian komen dr aku yg ape ekk? cute arr wakakaka

inchik nizam azman said...

cehh....ade hati nak ajak lawan badminton ngan aku...lin dan pun melutut depan aku suh ajar die main..

aipp...xbaek tuduh2...aku xtinggal pose lagi ni...

mana bleh biar gambar pakwe hensem tu..nnt cicak main nyorok2 blkg tu..ntah2 siap mengawan lagi cicak tu berselindung disebalik gmbar pakwe hensem

Saya said...

wow melutut tu. ni lagi semangat nak ajak men badminton ni eekeke.

bkn tuduh menduga aje ekeke

haha hamboi kemaen kuat aura pakwe ensem tu.sampai cicak tak tahan nak mengawan wakaka. ceittt ekeke

inchik nizam azman said...

ko gi blaja tangkap rama2 dulu br leh main bdminton ngan aku..keh3

mduga pun xleh...kurang pahala pose nnt

tu je view yg romantik cicak tu kate..honeymoon kat obesi kt cicak tu

ctnur@hidayah said...

nak komen gak..
antar Muzium Ipoh..

Cik Kuntum said...

sesungguhnya menitik hingus saya bila baca entri ini...sob sob sob

Pagi raya yang indah hening makan ketupat pulut lemang bunyi mercun takbir raya bau cat rumah bau kuih muih...oh heavennya...tehehe

inchik nizam azman said...

dayah:muzium ipoh pun belum tentu mampu nak bayar ini harta...

cik kuntum:eksen yek...tunggu anda duduk semenanjung nnt... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

hidup memang dah dijanjikan dengan cabaran dan dugaan.jangan pernah putus harapan...too all loopies,..fight for your life ~keep fighting till de last breath~