Monday, 18 July 2011

I see the world with my own way~



ni salah satu impian aku.nak jejak kaki kat negara orang,..mengenal budaya,mentaliti org2 disana..
yang aku tanda kaler ijau tu maksud die aku dah jejak kaki kat sana..yang merah tu bakal menyusul  dan yang biru tu perancangan masa akan datang...okeh,jom kita citer pasal hijau dulu
hijau yang pertama:mula mula jejak kaki kat negara orang,Paris...tak lama pun kat situ..6 jam jek.tu pun transit.tp jadi la kan..dapat jugak jejak kaki atas negara orang.jangan kata jejak kaki je,siap buang sisa buangan lagi..hehe
hijau yang kedua:yang ni lama sikit..,lebih kurang 3-4minggu aku kat Montreal..3-4minggu pun rasa lama gak tu pasal kat sana takde orang jual nasi lemak
hijau yang ketiga:yang sini sekejap je aku dapat pijak kaki kat sana...lebih kurang dalam 1-2jam je aku kat London,..tu pun sebab transit kat situ.tak sempat aku nak pegi Old Trafford jumpa alex furgeson..

bila dah balik malaysia rindu plak rasa nak terbang sana terbang sini...terus aku pasang angan2 nak melancong negara orang.tak payah kawen pun takpe la.simpan duit gi melancong lagi best..haha...yang kaler merah dah memang dalam perancangan..insyaAllah..jom citer pasal itu merah plak.
merah yang pertama:tempat ni aku nak gi awal tahun depan,...Bandung..aku pun tak tau apa yang best nya bandung tu.pasal member2 beria nak ke bandung dulu,follow je la..kot boleh jumpa Luna Maya ke..haha..pcutian budget.lagipun aku baru je nak start keje.lost 2 tahun idup aku seblom ni.xpe,bgn balik..
merah yang kedua:tempat berikutnya,Phuket...ni mungkin dalam hujung tahun depan.pehh,..setahun 2x melancong.tp ok la kot pasal kos die pun tak tinggi sangat..
merah yang ketiga:tempat seterusnya,Beijing,...nak jejak kaki kat tembok besar china.ni mungkin 2tahun dari sekarang..
merah yang keempat:yang ni mungkin 3tahun dari sekarang plak,..Perth..nape aku pilih sini?sbb aku nak jejak kaki kat benua yang bawah tu plak.semua garisan aku nak rasa la..bukan garisan khatulistiwa je..hehe..mcm blaja geografi plak..

Hope apa yang dirancangkan ni akan termakbul.amin....tapi bukan kata bila dah termakbul tu semua aku dah stop nak melancong ni..belum sempat yang ni termakbul aku dah siap berangan nak ke tempat lain plak.yang kaler  biru tu hasrat yang akan datang.cuma tak tau bila agak nya..
biru yang pertama:aku nak pegi Jepun...sbb aku nak gi jepun?bukan nak jumpa maria ozawa,tapi nak jejak kan kaki kat sana je..aku dah jejak kaki kat benua amerika,kalau aku jejak kaki kat negara pertama dalam benua asia,kira mcm dah complete la bagi aku..tapi tak tau lagi bila..
biru yang kedua:yang ni memang hasrat aku nak pegi..Mekah,..nape aku tak pegi je awal2 dari membazir gi tempat lain tu?sebab aku rasa diri aku banyak lagi yang kurang.semayang pun belum cukup sempurna..banyak lagi yang perlu dibelajar.tapi niat tu memang nak pegi,..tp aku dah bukak akaun tabung haji dah... =) moga diberi petunjuk,jalan yang mudah ke arah itu..amin~
semoga impian ni dimakbulkan,...

6 comments:

Saya said...

fanatik maria ozawa ! ekeke lalala

ok amin2.semoga tercapai impian.

inchik nizam azman said...

aminnn....

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

impian oh impian .

semoga termakbul .

aminn . :)

inchik nizam azman said...

tengkiu... =)

Cik Kuntum said...

ingat2 la kat icon yang berakhlak mulia ni maria ozawa jugak dia p ingat..ish3x

inchik nizam azman said...

baeklah cik kuntum...kena kuliah subuh aku ari ni..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

hidup memang dah dijanjikan dengan cabaran dan dugaan.jangan pernah putus harapan...too all loopies,..fight for your life ~keep fighting till de last breath~