Saturday, 16 July 2011

Rindu kg halaman~




kehkeh..perasan jap konon2 lahir sana...tp mmg rindu kot nk keadaan masa tu...rasa bebas,xpayah penin nak pikir benda lain..pngalaman best bila kena survive sendiri tuk sampai canada..dr msia 12jam flight sampai paris..pegi plak tu bdua je..dua2 pun xtau ape,paling jauh pun penah pegi rasanye balik kg jek.hehe..tiba2 dpt memo 'lusa kau terbang gi canada'..pehh,seronok mmg seronok tp maki hamun jugak la aku kt manager tu.dgn nak buat passport lagi,kena apply visa lagi,nak mcari kdutaan canada lagi...naseb sempat..jd,berbekalkn pengalaman merantau balik kg,terbang jugak la mamat 2 org ni.dah la speaking pun main taram jek..tp rasanye boleh dibanggakan la jugak sbb kebanyakkan org france pun hancus kalau speaking..sampai paris kul 6 pagi(waktu sana)...sampai sana jek terus bgmbar la.frust skit pasal ingatkn ade salji..rupanye xde..tp sejuk gak..suhu kt paris masa tu -1..tp bgmbar gak pasal nk tunjuk kt org kg dah sampai paris..kehkeh...tp pas bgmbar terus blur pasal xtau nak buat ape..6jam kena transit kt paris!huh....
jam yg ptama:bfast...
jam yg kedua:bfast lagi..
jam yg ketiga:bfast jugak..
jam yg keempat:bosann....abes satu airport pusing..tp xabes pusing pun pasal airport die besar gila..
jam yg kelima:member aku dah ilang..ah,sudah..kena culik ke mamat ni..trus aku gerak terminal lain utk ambek tiket gi canada.harap2 die ade la sana..sampai2 aku trus gi kaunter ambek tiket n tanya awek omputih jaga kaunter tu ade x member aku ni ambek tiket..die ckp xde..konfom kot mamat ni kena kidnap..xpe,aku tunggu jugak..15minit pastu br nampak muka die.maki hamun gak die pasal kena tinggal..kehkeh..mana aku tau ko gi mana..
jam yg keenam:standby nak naek flight balik..4-5jam jugak nak sampai..bosannn....12jam nye penat pun xilang lagi..tp masa nak masuk kapal tu siap kena tahan ngan marshall..biasa la,..masa tu sentimen anti islam kan tgh kuat.pantang nampak nama ade 'bin' ingat pganas ke..mcm2 la kena soal..siap aku bg tunjuk visa dr kedutaan pun die leh byk bunyi..rase nak sepak je tp sbb beliau lagi tinggi dr aku,tpaksa la sabar..tp dapat gak naek..bodo nye marshall~
tp naek aircanada lagi cam bodo je rasa..pasal pramugari die semua muka umur 40thn ke atas..ape dah xde awek muda ke kat canada tu..dah la seat pun sempit..m.a.s gak yg tbaekkk!!



4-5jam kendian~

dah sampai montreal,canada...hoyeahh...time landing tu best woo...tgk luar putih je semua..salji tebal gile..fuiiyooo....salji ni kalau buat ais kacang ni untung wooo...tp sapa plak nk mkn ais kacang sejuk2 ni.kapal pun landing cantik je dlm salji2 tu..terer mamat pilot ni..pastu mamat pilot tu pun bg la ucapan penggulungan sebelum turun..kehkeh..tp ade satu ayat die yg best..setelah dialih bahasakan..kehkeh..'suhu diluar ketika ini adalah sekitar -25 darjah celcius'..pehhh...-25 tu??xcited woo...xsabar nak kluar airport ni..tp time xsabar tu la mcm2 hal...kena tahan ngan imigresen..aku ingat mamat marshall td tu report suh tahan 2 mamat ni..abes semua beg2 aku die selongkar..pastu kena soal mcm2 lak tu ngan officer..last2 lepas jugak..bodo punya marshall~

nak keluar dr airport je tgk ade satu mamat omputih tgh pegang nama kitorang..pehh,..bangga sekejap.biasa tgk dalam tv jek.skrg dah depan mata..hehe...terus jumpa mamat omputih tu salam.yg paling bangga,dia bwk kan bj sejuk terus pakaikn kt kitorg..pehh,..rasa mcm menteri plak dtg melawat canada..kehkeh...sampai2 kt luar tu jadi jakun sekejap..ye la,salji depan mata tu..siap pijak2 lagi..hehe...pastu tiba2 lak kitorg byk bcakap..byk bcakap tu bukan ape..sbb nak tgk asap kluar dr mulut..kehkeh..xpayah susah2 isap rokok..manjang je berasap bila bcakap..pastu naik kete gerak gi hotel..hotel pun bleh tahan la..kira 3-4bintang la aku bg..yg pnting,umur aku masa tu 25tahun,berbekalkn pngalaman merantau balik kg, bjaya gak sampai,jejak kaki kt tempat org..kira separuh dunia dah tu..sapapun xsangka kan..rezeki sapa2 pun tak tau..yg pnting usaha..tp tu la.dah 2tahun pun..n skrg aku pun dah tukar keje.rindu saat mcm tu..so,target aku nak gi jepun plak..pasal benua amerika aku dah sampai..nak lengkapkn dr awal benua plak..masa tu maria ozawa pun dah umur 40 kot..kehkeh










30 comments:

nur fa-dila abdullah said...

syoknya!!~ (=

inchik nizam azman said...

hujan emas di negeri org,hujan batu negeri sendiri.. ;)

nur fa-dila abdullah said...

kalau gitu nak g negeri org lah~ dpt emas nti =P

inchik nizam azman said...

haa...meh dtg negeri perak...kehkeh

nur fa-dila abdullah said...

kalau dtg nak wat pe je? wekks! =P

Saya said...

ok jeles !
x pe nanti aku pegi japan dulu kot keh4
weh kenal maria ozawa? isk iskk iskkkkkkk~sambil2 geleng kepala~

inchik nizam azman said...

kalau dtg wat bodo je la..kehkeh

inchik nizam azman said...

kasot:ape plak xkenal..kan ke ade blakon dlm muvie indon 'mencari miyabi'...ko yg byk mnyimpang ni :P

nur fa-dila abdullah said...

haihh~ xnk lah kalau buat bdoh.. huahua~

Saya said...

ape?
tak kata pape pun haha
punya pjg lebar dok terang sapa maria ozawa..
wakaka

inchik nizam azman said...

buat2 je la pandai =P

inchik nizam azman said...

kasot:maria ozawa tu sapa?cer citer skit

nur fa-dila abdullah said...

xpela.. nak dptkan emas punye psl kan.. dtg jela.. =P

inchik nizam azman said...

emas xde...nama pun negeri perak..dpt perak je la =P

nur fa-dila abdullah said...

xpelah.. perak2 pun perak lah.. lagipun sy ada "emas" sy sendiri kat sana~ =D

inchik nizam azman said...

cehh,...emas tu kalau jual pajak gadai pun xlaku...kehkeh =P

nur fa-dila abdullah said...

wekkk! sape ckp x laku? rmi nak kot! anda jeles kah? jeles la 2.. lalalala~~ =P

inchik nizam azman said...

cehh,...perasan la anda ni..xde makna nye jeles..=P

nur fa-dila abdullah said...

ohhh sy kah yg perasan? slh la ni ye? baik! maaf! slh phm =P

inchik nizam azman said...

salah ape plak ni... =P

nur fa-dila abdullah said...

salah phm lah.. igt kan awk jeles tadi.. wakaka~ =P

inchik nizam azman said...

xjeles punnn =P
emas tu xde harga..hehe

nur fa-dila abdullah said...

haa? xd harga.. berani kamu berkata begitu! kejam2! =P jgn kutuk emas sy! =P

Saya said...

maria ozawa tu porn star jepun hehe
dak2 lelaki blog dulu suka sgt tulis nama dia..so aku nak tau sapa aku search la google ekeke.opps tp cute ar minah tu apsal la dia nk camtu?baik jd model ke pelakon ke hehe

inchik nizam azman said...

emas celup kot..kehkeh

inchik nizam azman said...

kasot:ye ke?aku br tau ni..kehkeh..aku kenal pun pasal tgk citer mcari miyabi tu =P

Saya said...

yelah aku dah google baru tau wakaka
ok la klu ko tau sbb tu..
plg kurang ko lain dr lelaki2 skang keh4

inchik nizam azman said...

kehkeh...mcm lelaki xnormal plak kalau xtau

Merak Kayangan said...

emas tulen lah~ no celup2 =P

Saya said...

owh ok maknanya ko normal la kan?
ok dah fhm wakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

hidup memang dah dijanjikan dengan cabaran dan dugaan.jangan pernah putus harapan...too all loopies,..fight for your life ~keep fighting till de last breath~