Sunday, 31 July 2011

Saye yang menurut perintah,..

masa temuduga


peng'interview':kenapa kau pilih jawatan ni?kau tau tugas kau apa??

bakal pekerja:ye Cik...saye tau keje tu.saye memang minat Cik keje ni.lagipun saye memang suka tolong2 orang ni.besar pahala berbakti untuk masyarakat ni...

peng'interview':jawatan ni untuk satu malaysia.kalau dihantar bila2 masa ke tempat yang jauh2 kau sanggup??

bakal pekerja:sumpah Cik..saye memang sanggup..saye memang nak merantau ni Cik..cari pengalaman..lagipun sebelum ni memang dah biasa dah merantau ni.bila2 masa pun saye sanggup berkhidmat... :)

Beberapa bulan kendian,..

''tahniah,...sukacitanya dimaklumkan tuan/puan telah dilantik menjadi bla..bla..bla..bla..sila laporkan diri pada 15hb ogos 2011 bertempat dipejabat kami di Kuala Lumpur''

bakal pekerja:WTF!!!...ko tak tau ke masa ni bulan puasa..dekat2 nak raya plak tu.ape ke bangang bagi time ni..dah la luar negeri aku plak tu.ko ingat senang ke nak cari umah lagi la,ape la...bg je la dekat2 ngan umah aku..tak bertimbang rasa betul.ni sah2 aku tak dapat cuti raye ni..!!






4 comments:

Saya said...

haha padan muka tak leh raya ekeke
eh eh meh raya ngan aku meh kt kl ekeke

ctnur@hidayah said...

sblom pindah tu apply cuti raya siap2 de...klu bos dah approve tu lantak ler....

inchik nizam azman said...

kasot:nnt aku dtg raya umah ko..tp xmau ar menu kasot masak kurma

inchik nizam azman said...

ct:konpom x approve nye..huhu..kalau die approve,aku bg duit raye kt die

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

hidup memang dah dijanjikan dengan cabaran dan dugaan.jangan pernah putus harapan...too all loopies,..fight for your life ~keep fighting till de last breath~